Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2014
    Posts
    2

    Atom Elite Button issue

    Hi

    I purchased an authentic Atom Elite APV mod, and I am experiencing an issue with the bottom button heating up. It is very annoying.
    Has anyone else had or heard of this issue, and if so do you know of a fix?

    For the specs 0.3 ohm dual coil build with Sony VTC5 battery

  2. #2
    AVF Regular
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    SA
    Posts
    5,188
    I'd be looking at the build and shorts before just thinking its the button

  3. #3
    AVF Regular
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    N.T.
    Posts
    2,255
    Quote Originally Posted by FlowingSnake View Post
    Hi

    I purchased an authentic Atom Elite APV mod, and I am experiencing an issue with the bottom button heating up. It is very annoying.
    Has anyone else had or heard of this issue, and if so do you know of a fix?

    For the specs 0.3 ohm dual coil build with Sony VTC5 battery
    I think i see the culprit.

    a) too low a resistance. A hot button is usually due to the battery venting ergo don't use .3 ohm builds (try 1-1.5 ohm dual coil build)
    b) the atomiser itself eg as BrianS said, shorts/build and/or the atty.

    Don't believe it would be the mod but instead what you have put on top.

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    Melbourne, VIC
    Posts
    366
    Happened on my caravela clone before.. It was cause there is a washer between the button and bottom pin thats missing.. Might want to disassemble the button and have a look cause it does happen.. I was running a .3 ohm with vtc4.. Note this only happened on my vela.. On the titan and nemesis it had no such problem

    EDIT: my friend borrowed the vela from me and replaced the missing washer and is now running .1 ohm builds.. The button is barely warm.. It could be your mods problem and not the build.. Just sharing my experience
    Last edited by dyii95; 01-09-14 at 12:57 PM.

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2014
    Posts
    2
    I did read that people have had an issue with mod and the button heating up, and when i use the atty and build with my 4Nine mod I have no issues. i have also used a 0.8 ohm atty build with the atom elite mod and it also heats up the bottom button just not as fast. As for atty's I have used a castle, patriot and twister APV and all get the same issue.

    I have taken the button apart and there is no spacing or separation from the bottom button and the contact to the battery. They are one part (however they will screw apart).
    Last edited by FlowingSnake; 01-09-14 at 03:00 PM.

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBulletin® Version 4.2.4
Copyright © 2020 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0
All times are GMT +11. The time now is 11:04 AM.