Page 1 of 8 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 74
Like Tree36Likes

Thread: Shorted my provari!!!! :(:(:(:(

  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    melb
    Posts
    2,556

    Shorted my provari!!!! :(:(:(:(

    As the title says:

    I screwed on a kanger cartomizer and it fired then stopped working.. My provari now lights up but when testing the ohms it flutters from 1.8 - 9.5ohms even with nothing attached to it.

    It won't fire anything at all now and I have nfi how to fix this

    Can someone please point me in the right direction?

  2. #2
    AVF Regular
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Sydney
    Posts
    1,868
    Contact Provape directly they might have some suggestions.

  3. #3
    Noe
    Noe is offline
    AV Approved Manafacturer/Modder Chief Snus scientist
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    In the deep dark recesses of your mind! .. Prophet of the Vapeoligists & keeper of the sacred Bewdy.
    Posts
    13,140
    Ouch........
    Officially #1 Customer and Supporter of Essiemessy's Custom made Glass Drip Tips!
    Essie's Glass DTs

    Sent from my kickass gaming PC using keyboard & fingers.

    The Dahli Lama once said, "People do not laugh enough & take life too seriously, causing stress." A good laugh can cure a build up of stress, stress is a leading cause of grey hair & early death.

    Vape Hard or go home and Vape Hard!

    I'd rather be sneezing than wheezing!

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Australia
    Posts
    4,055
    Make sure there isn't something bridging the positive post and the thread in the connector?
    Provape will tell you to iso bath it.
    Robray and cruzmiguel like this.

  5. #5
    Noe
    Noe is offline
    AV Approved Manafacturer/Modder Chief Snus scientist
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    In the deep dark recesses of your mind! .. Prophet of the Vapeoligists & keeper of the sacred Bewdy.
    Posts
    13,140
    Have you tried taking the battery out & putting in a fully charged one?
    I know it might sound stupid but it could be that the Provari needs to reset itself, give it a couple of minutes between taking the old one out & putting the new one in.
    I am just guessing though.
    Officially #1 Customer and Supporter of Essiemessy's Custom made Glass Drip Tips!
    Essie's Glass DTs

    Sent from my kickass gaming PC using keyboard & fingers.

    The Dahli Lama once said, "People do not laugh enough & take life too seriously, causing stress." A good laugh can cure a build up of stress, stress is a leading cause of grey hair & early death.

    Vape Hard or go home and Vape Hard!

    I'd rather be sneezing than wheezing!

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    melb
    Posts
    2,556
    Changed batteries, changed atomizers, done everything I possibly can. How do you isobath something?

    I really think the switch has shorted.

    Today has gone from shit to 10000000x worse!!!

    Might be quicker for me to just buy a new one if I can come up with the cash.

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    May 2010
    Location
    Clagiraba, Queensland
    Posts
    10,965
    after i left mine in the mud for a week it would read any battery at 6.5v
    pulled out the pcb and cleaned with isopropyl and a toothbrush and it sorted it mostly, but it started doing it again if I left it sit around for a month.
    sent it back to provape for the v2 upgrade.
    In order of useful: Provari V2 and V1, vamo, eGo twist, Katana v3, Hex, Orion v2, LavaTube, eGo x 6, VMAX, 510N, Tick V2, Tick V1, noEgo 18650, noEgo 14650 , Indulgence x 2, 905 6v mod, KR808D



  8. #8
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    melb
    Posts
    2,556
    How did you go abouts pulling out the PCB?

  9. #9
    CMB
    CMB is offline
    AVF Regular
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    SW WA
    Posts
    4,336
    Try cleaning the positive post inside the tube first.

    I had a similar issue with mine and thought it was tost, spoke to MJ at Vapebar who sent me a doc from Provape telling me to tip isopropyl alcohol down the tube, shake it about a bit then leave it to dry over night. Lo and behold it came back to life.

    Tash's new mini wouldnt fire anything the other day, would just say OP or 1.3OHM on anything you put on it, was going to give it a bath but tried cleaning the inside pos post first and that sorted it.

  10. #10
    CMB
    CMB is offline
    AVF Regular
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    SW WA
    Posts
    4,336
    Bullos likes this.

 

 
Page 1 of 8 123 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBulletin® Version 4.2.4
Copyright © 2019 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0
All times are GMT +11. The time now is 09:05 AM.